Dziwny tytuł? Może i racja!
Myślę jednak, że najlepiej opisujący dzisiejszy, prosty przepis.
Zawijane 'szybciki' to jak sama nazwa wskazuje SZYBKA przekąska,
w sam raz do sałaty, piwa albo zamiast pizzy.
Pomysł Oli :)
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
5 łyżek ketchupu pikantnego
bazylia, oregano
odrobina oleju Kujawskiego 'Bazylia'
ok. 15 dag szynki
ok. 15 dag sera żółtego
Przygotowanie:
Ketchup, bazylię, oregano i olej łączymy ze sobą i rozsmarowujemy na (surowym) cieście francuskim.
Układamy szynkę i ser zółty. Zwijamy w rulon i kroimy w krążki.
Przekładamy na blachę i pieczemy w piekarnku około 15-20 min w 200st. z termoobiegiem najlepiej.
Gotowe krążki muszą być kruche i dopieczone.
5 łyżek ketchupu pikantnego
bazylia, oregano
odrobina oleju Kujawskiego 'Bazylia'
ok. 15 dag szynki
ok. 15 dag sera żółtego
Przygotowanie:
Ketchup, bazylię, oregano i olej łączymy ze sobą i rozsmarowujemy na (surowym) cieście francuskim.
Układamy szynkę i ser zółty. Zwijamy w rulon i kroimy w krążki.
Przekładamy na blachę i pieczemy w piekarnku około 15-20 min w 200st. z termoobiegiem najlepiej.
Gotowe krążki muszą być kruche i dopieczone.
I już ! :)
SMACZNEGO !
Autor: Angelika
Pycha!
OdpowiedzUsuńjestem właśnie na diecie... ale zrobiłaś mi ochotę na jedzenie teraz!!! :D <3
OdpowiedzUsuńMilcio jak zwykle pomaga ! Będzie z niego kucharz ! :)
OdpowiedzUsuńFajna przekąska. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńpomysł Cioci Izy!!! ;P
OdpowiedzUsuń